Navigatie menu

Torenlaan 11B‎
1402 AT Bussum
035 69 321 94
info@oefentherapie-bussum.nl
TwitterFacebook

Jolanda Okhuijzen

jolande_nw

Jolanda Okhuijzenen

Sinds 1984 ben ik werkzaam in deze prettige groepspraktijk. Het boeiende aan mijn werk is het nauwe contact met mensen, die vaak komen met een lichamelijke klacht en een hulpvraag. Ik merk dat patiënten hun eigen lichaam beter leren kennen, meer bewust worden van houding en bewegen en het anders gaan gebruiken; daardoor wordt bewegen weer pijnvrij en plezierig.

Het veranderen van een lichaamshouding vergelijk ik nog wel eens met nieuwe schoenen. Oude schoenen zitten meestal prettig en zijn vertrouwd, maar als nieuwe schoenen zijn ingelopen en goed zitten, kunnen de oude weg en ben je heel tevreden met je nieuwe aanwinst. Een lichaamshouding veranderen voelt ook anders dan je gewend bent, maar als de pijnklachten verdwijnen en je gewend raakt aan het nieuwe bewegen, wil je niet anders meer. Je krijgt inzicht in de oorzaak van de klacht, ook als deze een emotionele of psychische oorzaak heeft. Een balansverstoring tussen lichaam en geest kan onbewust klachten geven. Je kunt figuurlijk teveel lasten op je schouders nemen of gebukt door het leven gaan. In de behandeling krijg je tijd en ruimte om aan herstel te werken door o.a. houdingscorrectie, goede coördinatie in spiergebruik, adembegeleiding, ontspanning, stabiliteitstraining en bewustwording.
Mijn specialisaties zijn:

Lid VvOCM (Vereniging voor Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck). Geregistreerd in Kwaliteitsregister Paramedici onder nr. 19901135194. Contact.