Navigatie menu

Torenlaan 11B‎
1402 AT Bussum
035 69 321 94
info@oefentherapie-bussum.nl

Bekkenpijn

Bekkenpijn

Informatie over bekkenpijn, peripartum bekkenpijnsyndroom, bekkeninstabiliteit en symfysiolyse.
Bekkenpijn is pijn in het gebied rondom je bekken, het schaambeen en de stuit, maar ook in de liezen, de lage rug, de bilstreek en in de benen. De pijn wordt erger naarmate je een bezigheid langere tijd doet. De klacht komt vooral voor tijdens de zwangerschap. Als het bekken minder stabiel is, worden de omringende weefsels overbelast en ontstaat er pijn. Deze klachten kunnen behoorlijk belemmerend zijn in het dagelijks functioneren. Verdriet en frustratie zijn vaak het gevolg, evenals bewegingsangst en spanningsklachten. Gewone zaken als huishouden, je kind verzorgen en werk worden moeilijk of onmogelijk. De klacht kan ook voorkomen door bijv. een (sport)blessure of ongeluk. Zowel vrouwen als mannen hebben er dus mee te maken.

In de behandeling streeft de oefentherapeut Cesar ernaar om samen met jou de juiste balans tussen belasting en belastbaarheid te vinden. Daarin speelt de stabiliteit van het bekken en de coördinatie van beweging en spiergebruik een belangrijke rol.

Peripartum bekkenpijnsyndroom: na de bevalling zijn de klachten meestal niet direct over. Er wordt in het kraambed begonnen met gerichte begeleiding en instructies, zo nodig bij jou thuis.