Navigatie menu

Torenlaan 11B‎
1402 AT Bussum
035 69 321 94
info@oefentherapie-bussum.nl

Posted by on feb 13, 2014 in blog |

Acute pijn op de borst.

Elke maand komen er 400 mensen bij de EHBO van de Tergooi Ziekenhuizen met acute pijn op de borst. Veel meer dan 50% van deze groep heeft geen hartproblematiek en wordt gerustgesteld naar huis gestuurd. Het is de taak van de huisarts om de volgende stap te nemen.
Bij de een blijkt geruststelling voldoende, bij de ander blijven klachten terugkomen en is een andere interventie nodig. Indien u bemerkt dat uw patiënt een ontregeling van de adem heeft en fysiek gespannen is, dan is oefentherapie geïndiceerd.
De therapeuten van de Praktijk Oefentherapie Bussum, hebben vele jaren ervaring met de behandeling van deze groep patiënten. Wij merken dat artsen vaak ademtherapie voorschrijven wanneer zij patiënten doorsturen. Echter, probeer maar eens je adempatroon te veranderen als je het benauwd hebt. Je zult zien dat de benauwdheid toeneemt. Patiënten zelf proberen ook meer met “de buik” te ademen, dit werkt echter contraproductief en geeft een geforceerd adempatroon. https://oefentherapie-bussum.nl/nieuws/819-2/