Navigatie menu

Torenlaan 11B‎
1402 AT Bussum
035 69 321 94
info@oefentherapie-bussum.nl

Gezond musiceren kun je leren

GEZOND MUSICEREN KUN JE LEREN

Vicieuze cirkel
Pijn, krachtverlies en stijfheid beïnvloeden uw muzikale prestaties. Door een stijve nek of een pijnlijke schouder gaat u anders bewegen.
Zo raken de spieren uit balans. Ook kan pijn uw ademhaling, concentratievermogen, slaappatroon en stemming negatief beïnvloeden. U loopt het gevaar in een vicieuze cirkel te belanden, waardoor u niet meer optimaal kunt functioneren. Een oefentherapeut Cesar kan u helpen een dergelijke situatie te doorbreken of te voorkomen.

Wat doet een oefentherapeut Cesar?
Veel klachten kunnen behandeld of voorkomen worden. De oefentherapeut maakt u bewust van uw houding en manier van spelen in relatie tot uw klachten, maar ook van de reactie van uw lichaam op pijn, (over)belasting en spanningen. Samen gaat u op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Uw oefentherapeut begeleidt en traint u in het aannemen van een gezondere houding en manier van spelen. Zo leert u verkeerde (speel)gewoontes te herkennen en doorbreken. En dat klinkt door in de muziek die u maakt.

Persoonlijke begeleiding
Onder begeleiding van uw oefentherapeut werkt u aan het herstel van de balans tussen spanning en ontspanning. De oefeningen worden afgestemd op uw individuele situatie en zo nodig krijgt u adviezen over de ergonomie van uw instrument (banden, steunen, kinhouders). In de behandeling is vanzelfsprekend ruim aandacht voor uw manier van studeren, waaronder de indeling van de studietijd, de warming up en de cooling down, de ademhaling en het omgaan met stress.