Navigatie menu

Torenlaan 11B‎
1402 AT Bussum
035 69 321 94
info@oefentherapie-bussum.nl

Psychosomatische oefentherapie

Psychosomatische oefentherapie

Mensen met psychosomatische klachten vallen vaak tussen de wal en het schip. Klachten hebben niet alleen met het lichaam te maken. De situatie, emoties, gedachten en het gedrag spelen ook een rol. De psychosomatische oefentherapie is bedoeld om laagdrempelig, meedenkend en voelend, ondersteunend en met humor, inzicht en overzicht te bieden. De psychosomatisch oefentherapeut biedt een totaaloplossing.

Behandeling

De behandeling richt zich zowel op de lichamelijke klachten als op de psychosociale problematiek. Dit wordt een integrale aanpak genoemd. De psychosomatische oefentherapie reikt nieuwe en verrijkende mogelijkheden aan om klachten, het leven en de gezondheid positief te beïnvloeden en de oorzaken van ongezonde stress aan te pakken. De psychosomatische oefentherapie richt zich op het herstel van het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning en het versterken van de persoonlijke kracht en kwaliteit.

De behandeling bestaat uit:

  1. Therapeutische gesprekken, met als doel de problemen helder te krijgen, deze te verwerken, indien mogelijk op te lossen of beter te hanteren.
  2. Cognitieve gedragstherapeutische interventie, waardoor meer inzicht in gedachten, emoties en handelen ontstaat en  men beter met de problematiek leert omgaan.
  3. Therapeutisch lichaamswerk, door middel van ontspanning, adem- en aandachtstraining en expressieoefeningen weer in balans, tot rust en in je kracht te komen.

Voor Wie?

  • Bij stressgerelateerde klachten ( bv. hyperventilatieburn-out, bij problemen op werk of thuis)
  • Bij chronische klachten (bv. hernia, COPD, reuma)
  • Bij lichamelijk onverklaarde klachten (bv. schouder-, nek-, lage rug, fibromyalgie, hoofdpijn, chronische vermoeidheid)

Reacties van cliënten:

Tjitske is een betrokken vrouw met veel ervaring.

Ik voel mij serieus genomen.

Fijn hoe snel bij de intake inzicht en overzicht ontstaat.

Een luisterend oor was heel fijn.

Ik heb er veel aan gehad.

Voor informatie en behandeling vraag naar Tjitske Bethlehem