Navigatie menu

Torenlaan 11B‎
1402 AT Bussum
035 69 321 94
info@oefentherapie-bussum.nl

Jolanda Okhuijzen

Jolanda Okhuijzen

Sinds 1984 ben ik werkzaam in deze groepspraktijk. Het intensieve contact met mensen, die komen met een lichamelijke klacht of ongemak en met een hulpvraag, maken mijn werk boeiend en iedere keer weer anders en nieuw, waardoor ik kan blijven helpen, luisteren en adviseren.

In 2016 heb ik de opleiding slaapoefentherapie  afgerond en dit voegt veel toe aan mijn behandeling, ook als er geen slaapproblemen zijn.

Een klacht die zich uit in pijn of ongemak, in stress of spanning, of in niet goed slapen kan een lichamelijke oorzaak hebben, maar veelal is er meer aan de hand. Als je je eigen lichaam beter leert kennen, je meer bewust wordt van gedachten, gevoelens en gedrag, van houding en bewegen en het anders gaan gebruiken, heb je minder klachten, kun je het gestelde doel van je behandeling behalen en beweeg je weer met plezier en slaap je weer ‘als een roos’.

Je krijgt inzicht in de oorzaak van je klacht, je ziet de vicieuze cirkels en leert hoe dit op te lossen. Je kunt figuurlijk teveel lasten op je schouders nemen, gebukt door het leven gaan of ergens een nachtje over slapen. Maar met de juiste begeleiding, de tijd en de ruimte die je krijgt, wordt werken aan herstel door slaapoefentherapie, houdingscorrectie, goede coördinatie in spiergebruik, adembegeleiding, ontspanning, stabiliteitstraining en bewustwording weer een haalbare uitdaging.

Ik ben lid van het ‘Landelijk Netwerk Slaapoefentherapie’  http://www.slaapoefentherapie.nl/   en heb toegang tot het specialistische ‘Kenniscentrum Slaapoefentherapie’.

Contact.