Navigatie menu

Torenlaan 11B‎
1402 AT Bussum
035 69 321 94
info@oefentherapie-bussum.nl

Onze praktijk

Onze praktijk

Het maken van een afspraak
De eerste afspraak maakt u telefonisch. Afhankelijk van uw hulpvraag of klacht adviseren we bij welke therapeut u het beste terecht kunt. Een verwijsbrief van de huisarts is niet noodzakelijk. Wel brengen wij uw huisarts op de hoogte, mits u daar toestemming voor geeft. Wanneer u wél door een arts bent verwezen, dan hebben wij de verwijsbrief met uw gegevens, bevindingen en verwijsreden nodig.

Eenmalig consult
U kunt een eenmalig consult bij ons afspreken wanneer u of uw verwijzend arts daarom vraagt. U heeft daarvoor een verwijsbrief van uw huisarts of specialist nodig.

De eerste behandeling
Wij controleren uw persoons- en verzekeringsgegevens. Daarna bespreken we uw klachten en volgt er (meestal) een lichamelijk onderzoek. We bekijken uw houding, bewegingen, spierspanning, ademhaling, enzovoort. Na afronding van het eerste onderzoek bespreken we met u de resultaten en de hieruit voortvloeiende behandeling.

Wat u de eerste keer moet meenemen

  • Een wettelijk geldig identiteitsbewijs (rijbewijs, paspoort, identiteitskaart)
  • Een handdoek
  • Eventueel de verwijsbrief van uw huisarts of specialist

Kosten
Oefentherapie Cesar wordt door alle aanvullende verzekeringen vergoed, uw eigen risico wordt niet aangesproken. Het aantal behandelingen dat uw zorgverzekeraar vergoedt staat in de voorwaarden van uw verzekering vermeld. Valt uw aandoening onder de chronische lijst dan is de vergoeding anders geregeld. Neem hierover contact op met uw zorgverzekering. Kinderen zijn verzekerd via de basisverzekering voor de eerste 18 behandelingen per kalenderjaar (tot 18 jaar).
Per 2020 zijn de kosten voor Kinderoefentherapie-Plus, MNRI-reflexintegratie en Kind-In-Evenwicht gewijzigd. Zie hier voor een overzicht.

N.B. Gemaakte afspraken die niet minimaal 24 uur van te voren zijn afgezegd brengen wij bij u in rekening. Afspraken op maandag, dienen vrijdag vóór 17.00 uur telefonisch te worden afgezegd.