Navigatie menu

Torenlaan 11B‎
1402 AT Bussum
035 69 321 94
info@oefentherapie-bussum.nl

Paulien Stap

Paulien Stap

Mensen die voor therapie bij mij komen, vertrouwen op mijn vakkennis en rekenen op een behandeling die is toegespitst op hun hulpvraag of pijnklachten. Zij vertellen uitgebreid wat hun klacht of probleem is. Dat is vaak veel meer dan alleen ‘de klacht’ of ‘het probleem’. Een mens is méér dan dat. Daarom vind ik het belangrijk dat iedereen zich vertrouwd en veilig kan voelen in de therapiesituatie.

Ik neem in het eerste contact dan ook veel tijd om actief te luisteren en te analyseren. Vervolgens worden de mogelijkheden die ik hen als therapeut kan bieden besproken en kan de therapie starten. Volwassenen en grote kinderen leren in de therapie zelfstandig en met nieuwe inzichten aan hun lichaam te werken. Daarbij is hun mentale instelling heel belangrijk. Ik probeer hen te begeleiden op de weg naar het doel wat ze zich hebben gesteld voor de therapie zodat ze ná de therapieperiode zelfstandig verder kunnen. Wat je leert in de therapie, daar heb je je hele leven plezier van omdat je zelf kunt signaleren wanneer je oude gewoonten en klachten weer naar voren komen én je dan weet wat je daaraan kunt doen. Zo houd je je klachten en bewegingsgewoonten onder controle en kun je weer lekker in je vel zitten, ook als je lichamelijke beperkingen hebt.

Mijn specialisaties bij volwassenen liggen op het gebied van reflexintegratie (MNRI, Masgutova-methode), stress gerelateerde klachten, ademhaling en ontspanning, Parkinson en klachten bij musiceren.
Met zowel de volwassen als de kinderen is het fijn werken. Het werken met zoveel verschillende mensen geeft variatie en plezier in mijn werk.