Paulien Stap

Graag stel ik me aan je voor. Ik ben oefentherapeut Cesar met als specialisatie Kinderoefentherapie voor kinderen van 0-4 en 4-12 jaar. Ik werk met kinderen én volwassenen.

Het werken in dit beroep met veel beweging, in alle opzichten, geeft me veel voldoening. Ik voel me thuis in de individuele contacten met mensen en heb veel plezier in het werken met kinderen en hun ouders.

Nu werk ik al ruim 40 jaar (sinds 1981) met volwassenen en met kinderen van alle leeftijden die problemen ondervinden met bewegen, leren en hun emoties. Ik hoor, begeleid en adviseer niet alleen de kinderen maar ook de ouders en de leerkrachten of groepsleid(st)ers. In het proces van de therapie hecht ik veel belang aan de samenwerking met de ouders. Zij kennen hun kind het beste dus ik luister eerst uitgebreid naar hun verhaal. Daarna interpreteer ik – samen met hen – dat verhaal tot een duidelijk geheel zodat zij de problematiek van hun kind begrijpen en aan hun kind en aan anderen kunnen uitleggen.

De 4 basisprincipes voor meer tuingeluk

Een grote of kleine tuin in stijlvolle, landelijke, klassieke of moderne stijl. Alles is mogelijk. Uw tuinbeleving is voor ons belangrijk. Daarom werken we volgens de 4 basisprincipes van Tuingeluk©. Dat betekent dat wij tuinen ontwerpen met voldoende groen, rekening houden met hoogte-elementen, privacy en de juiste energiebalans.

Kinderoefentherapie en Kinderoefentherapie-Plus

Met kinderen die moeite ondervinden met  bewegen of een stoornis, ontwikkelingsachterstand, leer- en schrijfproblemen of gedragsproblemen hebben is er vaak op meerdere vlakken iets aan de hand. Dat geldt ook voor kinderen met onverklaarde pijnklachten zoals buikpijn, hoofdpijn e.d. Voor deze kinderen en hun ouders is er Kinderoefentherapie-Plus. Een gecombineerde behandelvorm waarin precies wordt ingezet wat op dát moment nodig is. Hiervoor maak ik gebruik van kennis uit: kinderoefentherapieMNRI-reflexintegratie en Kind/Mens-In-Evenwicht .

Ook baby’s hebben soms therapie nodig. Ik draag de ouders ideeën aan om het kind thuis zo goed en veilig mogelijk in zijn ontwikkeling te ondersteunen. Daarnaast help ik hen met adviezen over de verzorging en manier van hanteren, voeden, slapen, baden en aankleden van hun kind. De behandeling vindt, indien nodig, aan huis plaats.

Kinderen en volwassenen met orthopedische problemen en houdingsafwijkingen kunnen ook bij mij terecht. Denk aan: schouder-, nek-, rug-, knie- en voetproblemen zoals scoliose, X-benen of een a-symmetrische groei. Ook zie ik kinderen met spierspanningspijn of hyperventilatie. Samen met het kind, en vaak ook samen met de ouders en de arts, leerkracht of een andere discipline, help ik hen bij pijnklachten, ademhaling of spanningsproblemen zodat ze er zo spoedig mogelijk baat bij hebben en weer lekker in hun vel komen te zitten.

Bij- en nascholing / activiteiten

In de loop van mijn werkzame leven heb ik diverse nascholingen gevolgd.

Korte samenvatting
Ik ben in 1980 afgestudeerd aan de opleiding Oefentherapie Cesar te Utrecht.
Kort daarna ben ik gestart als oefentherapeut in de praktijk waar ik nu al jaren medeeigenaar van ben.
In de nascholing heb ik me vnl. gericht op het werken met kinderen en hun ouders. Daarnaast ook op oefentherapie voor volwassenen met de ziekte van Parkinson.

  • Vanaf 2005: Post-HBO kinderoefentherapie, baby- en peutercursus, bal-balanstherapie, scoliose, Feldenkrais methode, post HBO handschrift analyseren en verbeteren bij kinderen.
  • Vanaf 2013 INPP en later MNRI reflexintegratie. 
  • Vanaf 2018 Kind-In-Evenwicht bij Carla van Wensen.

Zie ook mijn LinkedIn pagina.

TERUG 

CONTACT