Navigatie menu

Torenlaan 11B‎
1402 AT Bussum
035 69 321 94
info@oefentherapie-bussum.nl

Tjitske Bethlehem

tjitske

Tjitske Bethlehem

Er zijn tal van redenen om je aan te melden voor oefentherapie: je wilt minder pijn bij een bepaalde aandoening, je wilt je houding verbeteren, je wilt minder klachten krijgen bij het uitoefenen van je werk, je wilt beter leren omgaan met je beperkingen, minder last van stress of je wilt jezelf beter een houding kunnen geven. Of het nu gaat om pijnklachten of spanningsproblemen, de methode die ik als oefentherapeut gebruik, is altijd heel eenvoudig, nuchter, holistisch en meteen in de praktijk toepasbaar. Dus op je werk, tijdens het sporten, wanneer je het huishouden doet, bij het uitoefenen van je hobby’s of wanneer je op de bank zit.
In mijn optiek is het heel belangrijk dat we het doel van de behandeling duidelijk en haalbaar voor ogen hebben. Een goede communicatie, eerlijk en gelijkwaardig menselijk contact en een intensieve samenwerking zorgen verder voor een geslaagd resultaat van jouw behandeling. We zullen alleen werken met lichaamsoefeningen en streven uiteindelijk naar een evenwicht tussen dat wat je van je lichaam vraagt en dat wat het aankan. Je leert weer te staan als een huis en komt beter in je vel te zitten.

Tijdens de eerste afspraak analyseer ik samen met jou wat er precies aan de hand is. We stellen leerdoelen op en jij kan aan de gang gaan met het stap voor stap bereiken van je doelen. Denk aan werkhouding verbeteren, vaker pauzeren, agenda beter beheren, beter leren ontspannen, anders leren tillen, minder vaak je adem inhouden, soepel houden van je nek, verbeteren looppatroon (na operaties), of bij gewrichtsproblematiek en scoliose (etc.)
Mijn rol is luisterend,  empathisch met humor, begeleidend, sturend en stimulerend. Het is elke keer weer goed om te zien hoe blij iemand wordt als zijn doelen behaald zijn. De weg daarnaartoe is voor iedereen anders en daarom boeiend en spannend. Ik krijg daar zelf ook heel veel energie van!

Voor bedrijven heb ik workshops ontwikkeld ter preventie van arbeidsongeschiktheid door de werkhouding en ter voorkoming van burn-out. Deze workshops worden in groepen gegeven, op het bedrijf.

Op dit moment ben ik mij aan het specialiseren in de psychosomatiek waardoor ik nog meer specialist word op het gebied van onbegrepen (chronische) lichamelijke klachten en spanningsproblemen. Kijk eens op: Psychosomatische oefentherapie