Navigatie menu

Torenlaan 11B‎
1402 AT Bussum
035 69 321 94
info@oefentherapie-bussum.nl

Waardering

Waardering van patiënten


Wij stellen het zeer op prijs wanneer u uw mening over de therapie en de therapeut via ‘praktijk in de buurt’ wilt laten weten aan anderen. Wij danken diegenen die hieronder zo openhartig zijn geweest om hun verhaal te vertellen.

“​Omdat ik al zolang ik me kan herinneren worstel met mijn ademhaling, vooral bij inspanning, ben ik op zoek gegaan naar een ademhalingstherapeut. Via de website kwam ik bij Tjitske terecht. Tjitske heeft uitgebreid naar me geluisterd en kwam erachter dat ik chronisch hyperventileerde. Zij heeft me toen diverse oefeningen gegeven gericht op het ontspannen van mijn buik en rug, zodat mijn ademhaling vanzelf rustiger werd. Met heel veel oefenen en ondersteuning en adviezen van Tjitske heb ik vanmorgen eindelijk mijn doel behaald, 5 km hardlopen zonder te hijgen!”
Mirjam

“Al een jaar of twintig heb ik heftige rugklachten, die klachten hebben helaas veel invloed op mijn leven. Afgelopen jaren heb ik allerlei behandelingen gevolgd om mijn rugklachten te verminderen. De meeste therapieën waren gericht op het verminderen van klachten. De oefentherapie bij Tjitske heeft een hele andere insteek, de therapie is gericht op het voorkomen van rugklachten. Het is voor mij een verademing! Door de zeer stapsgewijze oefentherapie leer ik nu veel beter om te gaan met mijn lichaam. Ik leer mijn lichaam beter kennen én gebruiken, zodat ik aanzienlijk minder rugklachten heb. De rugpijn kostte me ongemerkt veel energie, nu merk ik dat ik meer energie heb. Tjitske is een bijzondere therapeute, die zich voor de volle 100% verdiept in de problematiek van haar patient en haar therapie volledig aanpast aan de specifieke klachten van haar patient. Ze heeft veel liefde voor haar vak. Ik ben ontzettend blij dat ik toevallig bij haar terecht ben gekomen.”
Bernadette

“Oefentherapie Cesar maakt het verschil. Door een blessure aan mijn knie heb ik in het verleden te maken gehad met reguliere fysiotherapie. Een fikse aanpak: ik moest kracht opbouwen in mijn bovenbeen. Dat is gelukt. Veel opstapje op, opstapje af. Knie redelijk oké. Nu, behept met artrose in mijn linkerheup, heb ik mezelf een verkeerde houding aangeleerd. “Stiekem” probeerde ik de pijn te ontwijken. Tegen de pijn was mijn nieuwe houding ideaal. Wel liep ik ondertussen voor mijn gevoel als een oud vrouwtje. Oefentherapie Cesar heeft mij aandacht voor mijn houding geleerd. Waar kwam ik tijdens de oefentherapie achter: opstapje op, opstapje af, was prima voor de ontwikkeling van mijn spieren in mijn bovenbeen, maar de fysiotherapeut had er niet opgelet dat ik mij met een slinkse scheve beweging op het opstapje hees. Jammer, dat er destijds door de fysiotherapeut geen aandacht aan mijn houding is besteed. Ik had mezelf dan hoogstwaarschijnlijk geen verkeerde/ontwijkende houding aangeleerd. Gelukkig is er oefentherapie Cesar en ik leer nu stapje vóór stapje weer een goede (loop)houding aan te nemen”
Anna

“Gedurende de afgelopen 2,5 jaar ben ik in behandeling bij Paulien Stap. Ik ben onder de indruk van de vele kwaliteiten die Paulien heeft. De vele kwaliteiten van haar zijn o.a: goede diagnose stellen, fingerspitzengefuhl, kennis vakgebied, in- en aanvoelen, grenzen respecteren, in rust en ruimte voor de patiënt, kijken wat fysiek mogelijk is, inhaken op hier en nu situatie als verbetering nog niet mogelijk is, zonder druk positief sturen, creatief in oefeningen, verwijst door als nog andere ondersteuning nodig is naar goede professionele mensen. Belt of mailt als het fysiek niet mogelijk is om naar de praktijk te komen. Verstaat lichaam en geest. Paulien is één van de parels op mijn weg van ziek zijn naar beter worden.”
Michaela

“In de laatste fase van mijn (derde) zwangerschap gaf de verloskundige mij de tip dat Cesartherapie mij wellicht kon helpen. Ik kon op dat moment bijna niet meer lopen. Dat probeerde ik te compenseren door mijn houding, met als resultaat dat het alleen maar slechter ging. Ik kon eigenlijk zo goed als direct komen, heel prettig. Jolanda Okhuijzen heeft mij goed geholpen met tips en oefeningen, waardoor ik de pijn toch iets beter onder controle kreeg en ik heel goed wist wat ik vooral wel en niet moest doen. Na de bevalling ben ik nog een tijdje onder behandeling gebleven en zijn we heel erg met mijn houding bezig geweest. Ik weet inmiddels uitstekend waar ik op moet letten en hoe ik dat moet doen en het gaat heel erg goed. Ik heb het als zeer nuttig en prettig ervaren!”
Maaike

“Ik ben sinds een paar maanden bij Jolanda Okhuijzen in behandeling. Als ik de praktijk binnen kom, valt op dat het een rustige omgeving is en dat vind ik heel erg prettig. Belangrijk is natuurlijk de behandeling en dat doet Jolanda heel kundig. Zij vraagt mij elke week hoe het is gegaan en hoe het op dat moment is en daar gaat zij mee aan de slag. Ik kom voor nekklachten en krijg de ene oefening na de andere. En ook mijn houding is belangrijk. Jolanda heeft ontdekt dat mijn ademhaling niet goed ging en met adem- en ontspanningsoefeningen kan ik die inmiddels goed corrigeren. Verder heeft ze mij geleerd een beetje gas terug te nemen en heb ik geleerd nee te zeggen, wat in het begin heel moeilijk voor mij was. Haar behandeling slaat goed aan en daar ben ik haar dankbaar voor.”
Joke

“De eerste kennismaking was destijds heel relaxed, vriendelijk en informatief. Mijn klacht werd besproken en alles wat erbij hoort, zelfs hoe ik aan het adres ben gekomen. Elke behandeling vertel ik hoe het is gegaan, maar meestal ziet Jolanda het al. We bespreken het huiswerk, doen oefeningen en ik krijg er een duidelijke uitleg bij. De aandacht is persoonlijk, direct en goed. Er wordt ingegaan op wat er is gebeurd en hoe ik me voel. Ik ben zeer tevreden en hoop dat Jolanda mij helpt nog een poosje op de been te blijven. Om het kompleet te maken is er een klik en een goede sfeer.”
Klaas

Meer ervaringen lezen of uw mening geven? Klik hier