Navigatie menu

Torenlaan 11B‎
1402 AT Bussum
035 69 321 94
info@oefentherapie-bussum.nl

Wat is oefentherapie

Wat is oefentherapie

Oefentherapie is een praktische leermethode gericht op het wegnemen of voorkomen van klachten van het houdings- en bewegingsapparaat. Een oefentherapeut maakt u bewust van uw houding en manier van bewegen en de relatie tussen bewegen en uw klacht.

U krijgt inzicht in de oorzaak van uw klacht en de reactie van uw lichaam op pijn, (over-)belasting en spanning. Vervolgens leert u stap voor stap een betere manier van bewegen, anders te belasten en goed om te gaan met ziekte en spanning. Hierdoor verminderen of verdwijnen klachten en keren vaak niet meer terug.

De oefeningen die gebruikt worden zijn geen doel, maar een middel om ons doel te bereiken. Door zelf, dagelijks, de speciaal op u afgestemde oefeningen te doen en het geleerde toe te passen, leert u weer gezonder te bewegen om uiteindelijk weer optimaal te functioneren, thuis, op het werk, bij studie, tijdens hobby`s of sport. Alhoewel er een overlap bestaat, vullen fysiotherapie en oefentherapie elkaar eerder aan dan dat ze gelijk zijn. Daar waar de oefentherapie beschikt over instrumenten ter beoordeling en verbetering van uw dagelijks functioneren, kan de fysiotherapie uitkomst bieden bij meer acute problematiek.

Oefentherapie Cesar/ Mensendieck is voor alle leeftijden en de therapeut houdt rekening met uw persoonlijke mogelijkheden, handicap en motorische vaardigheid.

Voor meer informatie over oefentherapie, kijk op de landelijke website www.oefentherapeut.nl